Boer René en zijn vrouw Ineke hebben onlangs bewust de overstap gemaakt naar slowfood; niet produceren voor de massa (geen grootschalige en anonieme productie), maar meer tijd, ruimte en beleving voor mens en dier op de boerderij.  De verkoop van het vlees direct aan de consument geeft korte, traceerbare lijnen.

Het directe contact met de consument is iets dat bij ons past. Als echte Zutphense stadsboer (de familielijn gaat traceerbaar terug tot 1220) verkocht familie Hissink generaties lang melk, vlees, aardappelen en groente direct aan stads- en streekgenoten. Na consumptie werden de aardappelschillen en restant keukenafval weer opgehaald voor de beesten. Een heel circulair systeem toen al, waarbij je gelijk in contact stond met je afnemers. Deze korte keten is nu weer volledig terug op ons boerenerf en stadsweiden. Onze varkens- en koebeesten leven jaarrond zoveel mogelijk buiten in kleine familiegroepen in een natuurlijke omgeving. Hoe velen niet genieten van de jonge koe-pinken die in de ijsbaanweide van Zutphen lopen! Zichtbaar voor iedereen en daardoor: “weet wat je eet!”

De passie voor stads- en streekgeschiedenis maakt nu meer onderdeel uit van het bedrijf, iets dat vooral Ineke aanspreekt.

Het Buitengewone buitengebied in de directe omgeving van boerderij Klein-Graffel heeft een zeer rijke historie. Ineke neemt u in haar toeristische arrangementen graag mee in deze prachtige Roy(a)ale Gelderse geschiedenis; nauw verbonden met stad én platteland. Kijkt u op de website voor de mogelijkheden.

De Buitengewone varkens en (Lakenvelder) koeien lopen nu hier weer aan de Onderlaatse Laak, (hoe belangrijk zo’n waterstroompje niet is voor de waterhuishouding van Zutphen), gelijk zoals het vroeger ook was.

Copyright 2024 - Ontwerp door Berendsen Media en gerealiseerd door Berendsen Development